14 Ocak 2008 Pazartesi

vişne soslu kek


Malzemeler
kek için

3yumurta
1,5 su bardağı şeker
1su bradağı süt
1paket kabartma tozu
1su bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un

kreması için
3su bardağı süt
6yemek kaşığı şeker
2yemek kaşığı un
1yemek kaşığı nişasta

vişne sosu için de
1su bardağı taze sıkılmış vişne suyu
yarım su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı nişasta
1,5çay bardağı şeker

süslemek için yeterince vişne

öncelikle kekimizi hazırlıyoruz bunun için yumurta ve şekeri çırpıp diğer malzemeleride ekleyip kekimizi bir tepsiye döküyoruz 170 derecede pişiriyoruz piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz

kekimiz soğurken önce arasına koyacağımız kremamızı hazırlıyıruz tenceremize unu şekeri nişastayı koyup sütümüzü de döküp karıştırarak pişiriyoruz tabağımızın alt kısmına bir kat kremamızdan döküyoruz kekimizi elimizle ufalayıp bir kısmını gelişigüzel döktüğümüz kremanın üstüne serpiştiriyoruz üzerine tekrar kekimizden ufalıyoruz daha sonra hazırladığımız vişne sosunu da(aynen kremayı pişirdiğimiz gibi yapıyoruz) en üste döküp vişnelerlede süsleyip servis yapıyoruz Afiyet olsun

farklı bir lezzet oldu arkadaşlar ekşiyi sevenler için birebir denemenizi tavsiye ediyorum şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok: