17 Ocak 2008 Perşembe

tahinli katmer poğaça


1su bardağı süt
1çay bardağı sıvı yağ
1yumurta(sarısı üzeri beyazı hamuru için)
1yemek kaşığı şeker
1tat kaşığı tuz
1paket yaş maya
aldığı kadar un(yaklaşık 3su bardağı kullandım)
arasına sürmrk için tahin

Yapılışı
mayayı ılık sütle ıslatıp kalan diğer malzemeleri de ekleyip( tahin hariç )ele yapışmayacak şekilde bir hamur yoğuruyoruz .Hamurumuzu sekiz bezeye ayırıp her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açıyoruz açtığımız hamurların üzerini tahinimizden sürüyoruz en üsttekine sürmüyoruz üst üste dizdiğimiz hamurlarımızı fazla bastırmadan60-70cm çapında açıyoruz sigara böreği sardığımız gibi kesip sarıyoruz bir yarım saat mayalandırıp üzerinin yumurta sarısını sürüp 180 derecede pişiriyoruz Afiyet olsun

3 yorum:

yEmEk gÜnCEsi dedi ki...

mmmm enfess görünüyorr poğçalar ellerine sağlıkk söylede yanında miss gibi çayla harika giderdi valla :) emeğine sağlıkk

dekorlatif dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel olmuş kızında çok tatlı maşallah...

www.illedeyemek.com dedi ki...

ellerine sağlık canım yine harika bir lezzet paylaşmışsın....