14 Ocak 2008 Pazartesi

ay çöreği



2 çay bardağı süt
1çay bardağı yağ
2 yumurta (yumurtanın sarısının biri üzeri için)
1,5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket maya
alabildiği kadar un içi için maydonoz, peynir vekırmızı pul biber
Önce sütü ıstıp (ılık olacak) mayayı şekeri ve tuzu ekliyoruz .yaklaşık beş
dakikada mayalanacaktır.genişçe bir kabın içine yumurtayı yağı ve mayalanan
sütü koyuyoruz ununu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi
yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.bir saat kadar ılık bir ortamda
hamur kabarana kadar bekletiyoruz.sonra hamuru 5-6 bezeye ayırıyoruz bezeleri
.
bir yemek tabağı büyüklüğünde bir oklava yardımıyla yuvarlak açıp
üçgen olacak şekilde dörde kesiyoruz .kalın tarafına hazırladığımız içten koyup
kenarlarını katlamadan rulo şeklinde sarıp ay şekli verip tepsiye sıralıyoruz.
üzerinin yumurtasınıda sürüp 180 dercede üstü kızarana kadar pişiriyoruz .
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: