14 Ocak 2008 Pazartesi

baklava




Malzemeler
1 çay bardağı su
2 çay bardağ sıvı yağ
1 yumurta
yarm limon suyu
iç malzemesi için 250 gr fındık içi 2 yemek kaşığı şeker
şerbeti için 5 su bardağı şeker 4,5 su bardağı su
pişirmeden önce yğlamak için 125 gr tere yağı 1 su bardağı sıvı yağ
açmak için nişasta ve süslemek için de hindistan cevizi
Yapılışı
yumurtayı yağı suyu ve limon suyuynu bir kaba koyup ununu da ekleyerek
kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz
bu hamurdan 40 tane beze elde ediyoruz bu kırk bezeyi onarlı gruplar
halinde ayırıyoruz .ilk on bezeyi nişasta ile 10 cm çapında açıp açıp üst
üste koyuyoruz .Sonra bu on bezeyi bir merdane ile nişasta sını da atarak
büyütüyoruz .Kullanacağımız tepsiyi açtığımız bezenin üzerine koyuyoruz ve
tepsinin büyüklüğünde kesiyoruz iç malzemesinden de bolca döküp kenarından
çıkan parçaları da üzerine koyuyoruz .bu işlemi diğer bezeler bitene kadar aynen uyguluyoruz
baklavamızı istediğimiz şekilde kesiyoruz. iyice kızdırdığımız yağdan da üzerine
döküp 180 derecede üzeri iyice kızarana dek pişirdikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
bir taraftan da şerbetimizi hazırlıyoruz ve baklavamızın üzerine yavaş yavaş döküyoruz
şerbetini iyice çekince hindistan cevizi ile süsleyip servis yapıyoruz.Afiyet olsun

Hiç yorum yok: