
6adet yufka
1yumurta
yarım kğ süt
1su bardağı sıvı yağ
iç malzemesi için
2tane soğan
yarım kğ ıspanak(haşlanmış olacak)
2yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ ve yeteri kadar tuz
üzerine sürmek için 1yumurta ve bolca susam
önce iç malzememizi hazırlıyoruz bunun için tavamıza yağımızı koyup doğradığımız soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurup ıspanağı ekliyoruz biraz daha kavurup yumurtalarımızı da ekliyoruz tuzunu da koyup güzelce karıştırıyoruz böylece iç malzememizi hazırlamış oluyoruz
tepsimizi yağlayıp yufkamızın ilk katını koyuyoruz(yufkanın sarkan kısımlarını tepsimizin dışında bırakıyoruz) üzerine süt yağ ve yumurta karışımından döküyoruz üç katını bu şekilde tamamlıyoruz sonra hazırladığımız iç malzemesini eşit bir şekilde yayıp kalan yufkaları da aynı şekilde bitene kadar sıralıyoruz sarkan kısımlarını da üzerine kapatıp yumurta sarımızı da sürüyoruz üzerine susamımızı da serpiştirip180 derecede pişiriyoruz AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder