14 Ocak 2008 Pazartesi

ıspanaklı börek



6adet yufka
1yumurta
yarım kğ süt
1su bardağı sıvı yağ

iç malzemesi için
2tane soğan
yarım kğ ıspanak(haşlanmış olacak)
2yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ ve yeteri kadar tuz

üzerine sürmek için 1yumurta ve bolca susam

önce iç malzememizi hazırlıyoruz bunun için tavamıza yağımızı koyup doğradığımız soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurup ıspanağı ekliyoruz biraz daha kavurup yumurtalarımızı da ekliyoruz tuzunu da koyup güzelce karıştırıyoruz böylece iç malzememizi hazırlamış oluyoruz

tepsimizi yağlayıp yufkamızın ilk katını koyuyoruz(yufkanın sarkan kısımlarını tepsimizin dışında bırakıyoruz) üzerine süt yağ ve yumurta karışımından döküyoruz üç katını bu şekilde tamamlıyoruz sonra hazırladığımız iç malzemesini eşit bir şekilde yayıp kalan yufkaları da aynı şekilde bitene kadar sıralıyoruz sarkan kısımlarını da üzerine kapatıp yumurta sarımızı da sürüyoruz üzerine susamımızı da serpiştirip180 derecede pişiriyoruz AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: