14 Ocak 2008 Pazartesi

su böreği



3yumurta
8avuç un
1tutam tuz
aldığı kadar su

İç malzemesi için
300 gr kıyma
1adet soğan
1tutam maydonoz
yeteri kadar sıvı yağ

Yapılışı
öncelikle soğanımızı doğrayıp yağımıza koyuyoruz biraz pembeleşince etini ekliyoruz iyice pişene kadar kavurmaya devam ediyoruz en son maydonozunu da ilave edip ocaktan alıyoruz hamurumuzuda malzemelerimizle yoğuruyoruz 10 15 dak dinlendiriyoruz bu hamurdan 8 beze yapıyoruz bu bezeleri 30cm çapında açıyoruz açıp açıp bir bezin üzerine seriyoruz 20 -25 dak bu şekilde bekletiyoruz yani biraz kurumasını sağlıyoruz daha sonra açtığımız bu bezelerin bir tanesini ayırıyoruz diğerlerini üst üte koyup dörde kesiyoruz 28 parça elde ediyoruz

tencereye suyumuzu koyup tuzunuda ekleyip kaynamısını bekliyoruz tepsimizi bolca yağlayıp hazırlıyoruz ayırdığımız bezemizi tepsimizin tabanına seriyoruz suyumuz kaynayınca bu 28 paraçnın yarısını alıp teker teker suya koyuyoruz 5-6 sn bekletip sıcak sudan çıkarıp soğuk suya ordan da süzgecimizde süzdürüp(tepsi gibi olan süzgeçler var onu bir tepsinin üzerine ters kapatıp parçamızı üzerine serip süzdürüyoruz) tepsimize döşüyoruz arda bir sıvı yağ gezdiriyoruz 14 parçamız bitince arsına içimizin hepsini döküyoruz eşit bir şekilde yayıyoruz diğer bezelerimiz de bitene kadar aynı bu şekilde yapıyoruz 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz böreğimiz servise hazırdır Afiyet olsun

Hiç yorum yok: