28 Ocak 2008 Pazartesi

irmik helvası

selvalı günler etkinliğinde şimdi sıra irmik helvalarında bende bu helvamla katıldım
melissa nın etkinliğine

2su bardağı irmik
1,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı süt
yarımpaket margarin
yarım su bardağı sıvı yağ
süslemek için antep fıstığı ve hindistan cevizi
Yapılışı
öncelikle süt ve şekerimizi karıştırıp şeker eriyinceye kadar ısıtıyoruz yağımızı eritip sıvı yağınıda ilave edip irmiğide ekleyip hafif pembeleşinceye kadar karıştırarak kavuruyoruz sonrada şeker süt karışımını ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz piştikten sonra biraz dinlendirip istediğimiz kalıpa şekil veriyoruz süslemesinide yapıp servise sunuyoruz.Afiyet olsun

2 yorum:

SOFRAM dedi ki...

Canım günaydın, helvan çok güzel görünüyor, sunum da harika olmuş, ellerine sağlık canım, sevgiyle öptüm...

Melek* dedi ki...

un kurabiyesini çok yapıp çok yiyenlerdenim amayinede kilo alamıyanlardanım ellerine sağlık