
2yumurta
2çay bardağı sıvı yağ
2çay bardağı yoğurt
1paket kabartma tozu
aldığı kadar un
yarım limon suyu
iç malzemesi için
yeteri kadar fındık içi
şerbet için
4su bardağı şeker
3,5su bardağı su
yarım limon suyu
açmak için yeteri kadar nişasta
üzeri için tereyağı veya margarin
Yapılışı
öncelikle hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur olacak hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz bu bezeleri 4-5mm kalınlığında nişasta ile açıp içten her tarafına eşit şekilde serpiştiriyoruz oklavamıza dolayıp çekiyoruz 2parmak kalınlığında kesip tepsimize sıralıyoruz üzerine kızdırdığımız yağımızdan gezdirip 190 derecede pişiriyoruz soğuduktan sonra sıcak şerbet gezdirip servis yapıyoruz Afiyet bal şeker olsun
4 yorum:
Canım merhabalar, döktürmüşsün, tatlın muhteşem görünüyor, ellerine sağlık canım, öptüm, sevgilerimle...
Merhaba...
Tatlı gerçekten leziz görünüyor.. kurbandan sonra bu tür tatlılara bir hayli ara verdik. bu tarifi denesek hiç fena olmayacak..
Ellerinize sağlık..
teşekkürler arkadaşlar
Elifcigim,tatli cok nefis gözüküyor,ellerine saglik.
Ben de artik blogspottayim.Beni linklerine alirsan sevinirim.
Kendine iyi bak,sevgiyle ve dostca kal.
Yorum Gönder