30 Ocak 2008 Çarşamba

çikolata soslu tek porsiyonluk kek



kek için

3yumurta

1,5su bardağı şeker

1su bardağısıvı yağ

1,5su bardağı süt

aldığı kadar un

1paket kabartma tozu

1paket vanilya


kreması için

2su bardağı süt

1yemek kaşığı nişasta

1yemek kaşığıun

1su bardağından biraz az şeker

1yemek kaşığı kakao

krem şanti (üzerindeki

tarife göre hazırlıyoruz)


kekin yapılışı

önce yumurtayla şekeri çrpıyoruz daha sonra yağını sütünü ekliyoruz yavaşa yavaş ununu da ilave ederek en son kabartma tozu ve vanilyasını ekleyerek kekimizi hazırlıyoruz tepsimize döküp 170 dercede pişiriyoruz

kreması için

unu nişastayı şekerive kakaoyu tenceremize alıp sütünü de iave edip karıştırarak pişiriyoruz bir kenara alıp sğumaya bırakıyoruz


kekimiz soğuduktan sonra bir bardak la kesip kenarlarına kremamızdan sürüyoruz üzerinede krem şantimizi sürüp servis yapıyoruz Afiyet olsun

1 yorum:

vincent dedi ki...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com