7 Ocak 2008 Pazartesi

fellah köftesi


2su bardağı köftelik bulgur
2yemek kaşığı un (tepeleme dolu)
1yumurta
yeteri kadar tuz ve istediğimiz bahartalar
yeteri kadar su

3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1diş sarımsak

üzeri için
1yemek kaşığı tereyağı
yemek kaşığının ucuyla salça

yapılışı

öncelikle bulgurumuzu ıslatıp bulgurumuzun biraz şişip yumuşamasını sağlıyoruz sonra yumurta un tuz ve baharatlarını ilave edip güzelce yoğuruyoruz eğer suyu az olmuşsa su ilavesi yapabiliriz daha sonra minik minik yuvarlıyoruz tencereye suyu koyup kaynamasını bekliyoruz kaynadıktan sonra köftelerimizi ilave ediyoruz 40-45 dak pişiriyoruz suyunu süzüp biraz ılınmaya bırakıyoruz diğer taraftan yoğurdumuzu çok az sulandırıp sarımsağını da ekleyerek eziyoruz köftelerle buluşturup üzerineerittiğimiz yağ salçayı da gezdirip servis yapıyoruz Afiyet olsun

Hiç yorum yok: