7 Ocak 2008 Pazartesi

kıvrım böreği



2yumurta
1.5su bardağı süt
1çay bardağı sıvı yağ
1su bardağı su
aldığı kadar un

içine sürmek için
300 gr kaymak
1su bardağı sıvı yağ

Yapılışı
yumurta sıvı yağ süt suyu bir kaba alıp ununu da ilave ederek kulak memesi yumşaklığında bir hamur yoğuruyoruz hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp ince bir şekilde açıyoruz bu şekilde 15 bezeyi açıp bir örtünün üstünde birz kurumasını sağlıyoruz 15 dak yeterli oluyor sonra bu yufkalardan birini alıp üzerine kaymak ve sıvı yağı karışımından sürüyoruz diğer yufkayıda üzerine kapatıp elimizle buruşturup tepsiye kıvırarak koyuyoruz diğer yufkalar bitene kadar bu işleme devam ediyoruz yufkalarımız bitince üzerine hafifce yağ gezdirip 170 derecede iyice kızarana kadar pişiryoruz Afiyet olsun

Hiç yorum yok: