24 Mart 2008 Pazartesi

simit poğaça

pdçs etkinliğinin bu ayki ev sahibesi sevgili yemek güncesi yeliz beni de davet etmiş kendisine teşekkür edip tarifime geçiyorum kolay gelsin yelizciğim
1su bardağı ılık su
1su bardağı ılık süt
1su bardağı sıvı yağ
2yumurta(birinin sarısı üzeri için)
1paket yaş maya
1yemek kaşığı şeker
1tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
yeteri kadar susam

Yapılışı
önce sütümüze mayayı şekeri ve tuzu ekleyip mayanın kabarmasını sağlıyoruz daha sonra diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur yoğruyoruz mayalanması için yakalşık bir saat bekletiyoruz hamurumuz elimize yapışır durumda olması lazım bu şekilde daha yumuşak bir poğaça elde ediyoruz hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp simit şekli verip üzerine yumurta sarısını sürüp susamını da atıp 190 derecede kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun

18 yorum:

elif dedi ki...

merhaba canım ben elif adaşız yani bloğun çok güzel. bende beklerim mutlaka

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Canım ellerine sağlık nefis görünüyor.

Sevgiler...

yildiz dedi ki...

Ellerine saglik canim,güzel günler diliyorum...

Adsız dedi ki...

selamlarr arkadaşımm başıma gelen aksiliklerden bir süredir ziyaretlerim aksadı teker teker arkadaşlarımı ziyaret ederken sanada geldim ama çok üzüldüm nedeni ise sayfanda etkinlik için tarif yayınlamışsın ama benim habersizim gördükten sonra baştan sona tek tek tekrardan etkinliğe tariflere ve gelen yorumlara baktım acaba benmi görmedim smj bıraktıda arkadaşım diye ama senden gelen msj yok bulamadım sadece etkinliği 1 isimsiz msj sahibini bulamadan bitirdim galiba o sendin çok üzüldüm inan eğer bir kusurum eksiğim olduysa çokk özür dilerimm umarım bir sorun yokturr istersen başığı değiştiriip tarifi yeni etkinliğe gönderebilirsin inan o zaman bende biraz rahatlıycam şu anki ev sahibimiz mucizembenibul canım arkadaşım benim yapabileceğim birşey olursa seve seve bu arada ellerine sağlık simit poğaçalarda nefis olmuş sıcacık bir bardak çayın yanında harika olurdu valla emeklerine sağlıkk mutlu günlerr güzel bir hafta sonu diliyorumm

Adsız dedi ki...

Cok sahane görünüyorlar,ellerine saglik.Sevgiler.

Unknown dedi ki...

selamlar elif ciğim merak ettim canım kardeşim nerelerdesin sayfanı güncellemeyeli epey zaman geçmiş umarım bir aksilik yoktur sağlıkla kal canım

Adsız dedi ki...

simit çok enfes gözüküyor diğer tariflerinizde çok güzeller ellerine sağlık sevgiler.

Unknown dedi ki...

HOBİDÜNYAM YEMEK ETKİNLİĞİ #2 POĞAÇA YE

Edaca30 ve ben papatya68

Hobidünyam.womanforum için hazırladığımız yemek etkinlikleri "2" poğaça etkinliğine sizlerinde katılımlarını bekliyoruz.

10-5-2008----10-6-2008 tarihleri arasında yapılacak olan etkinlikte sizleri ev sahibesi olarak ben yani (papatya68) ağırlamak istiyorum poğaçalarınızı alıp gelin çaylar benden:)

yapmanız gereken şey güzel ellerinizle yaptığınız nefis poğaçalarınızı bloğunuzda yayınlayıp benim bloğuma yorum bırakarak bildirmeniz ben gelip kopyaladıktan sonra hem bloğumda ve hemde hobidünyam.womanforum da yayınlayacağım lezzetli paylaşımlarınızı bekliyoruz.

sevgilerle: EDA & AYNUR

NOT:

etkinliğimize bloğu olmayanlarda katılabilirler (sahrayolu@gmail.com adresine tariflerinizi ve isimlerinizi yazıp göndermeniz yeterli olacaktır bekliyoruz:)

Adsız dedi ki...

Anneler gününü kutluyorum canim. Sevgiler.

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Anneler gününü en içten dileklerimle kutluyorum.
Sonrasında ise uzun zamandır aklımda olan ama bir türlü vakit bulupta hayata geçiremediğim KAHVALTI ŞENLİĞİ etkinliğimi başlatmak istiyorum. Artık yaz yavaş yavaş gelirken, güneş o güzel yüzünü bize göstermeye başladı. Güneşi görüpte pazar kahvaltılarını bir şölen haline getirmezmiyiz ?? Tabiki getiririz. İşte bu etkinliğin amacı da bu. Çiçeklerle dolu bahçe ve balkonlarımızda bütün aile bireylerinin toplandığı bir günde kahvaltı masalarımızı şenlendirecek alternatifleri bu sayfada paylaşmak istiyorum. Dilediğin herşey örneğin; Omlet çeşitleri, şarküteri çeşitlerinin sunum ve hazırlanışı, kolay börekler, kanepeler, kahvaltı tabakları aklınıza gelebilecek herşeyi benimle paylaşabilirsin. Etkinliğim 14 mayıs ta başlıyor bitiş tarihi ise 8 haziran. Bugün den itibaren mail adresime tarifini gönderebilirsin. Bu aralıkta mutfaktayim10@hotmail.com adresime göndereceğin mailine isim, blog ismi, şehir/Ülke ve tarif adıyla birlikte mail atmanı rica ediyorum. Atacağın mail o güzel sayfana uğrayıp harika tarif ve resmini alıp kendi sayfamda yayınlamama sebep olacak. Katılımını bekliyor ve kolaylıklar diliyorum :)

Bu arada sayfamın sağ üst köşesinde göreceğin KAHVALTI ŞENLİĞİ isimli bannerı da sayfanda görmek beni onurlandıracaktır.

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhaba arkadasim hayirli günler tarifler herzamanki gibi süper ellerine saglik sevgiler

Adsız dedi ki...

_____@@__@_@@@_____
_____________@__@@_____@_____
____________@@_@__@_____@_____
___________@@@_____@@___@@@@@_____
__________@@@@______@@_@____@@_____
_________@@@@_______@@______@_@_____
_________@@@@_______@_______@_____
_________@@@@@_____@_______@_____
__________@@@@@____@______@_____
___________@@@@@@@______@_____
__@@@_________@@@@@_@_____
@@@@@@@________@@_____
_@@@@@@@_______@_____
__@@@@@@_______@@_____
___@@_____@_____@_____
____@______@____@_____@_@@_____
_______@@@@_@__@@_@_@@@@@_____
_____@@@@@@_@_@@__@@@@@@@_____
____@@@@@@@__@@______@@@@@_____
____@@@@@_____@_________@@@_____
____@@_________@__________@_____
_____@_________@_____
_______________@_____
____________@_@_____
_____________@@_@_____
______________@@_____
______________@_____

Hayırlı kandiller dilerim ....

SOFRAM dedi ki...

Canım hayırlı kandiller, sevgilerimle...

SOFRAM dedi ki...

Canım hayırlı ramazanlar, sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

canım merhaba, bloğun misss kokuyo inan bana, eline sağlık :)

sevgiler

Disalce dedi ki...

canım ellerine sağlık...

simit poğaçaların nefis görünüyor...

sevgiler...

Adsız dedi ki...

canım öncelikle bloğun hayırlı uğurlu olsun.poğaçalarda harika ellerine sağlık.turuncumutfak.blogcu.com

selin dedi ki...

simit poğaçalar harika :))
ellerine sağlık canım.