14 Mart 2008 Cuma

fincan böreği

malzemeler

3-4 adet yufka
1kase sıvı yağ
1kase süt
yeteri kadar peynir ve maydonoz
1yumurtanın sarısı ve çörek otu

yapılışı
yufkalarımızı 3 e yada 4 e kesip önce sıvı yağ ve sütle ıslatıyoruz sonra fincanımızın içine dikkatli bir şekilde yerleştiriyoruz peynirimizden koyup yufkanın sarkan kısımlarını da fincanın içine yerleştirip fincanı ters çeviriyoruz böreğimizi tepsiye koyup üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otunu da serpip 190 derecede pişiriyoruz Afiyet olsun

4 yorum:

Adsız dedi ki...

elinize sağlık çok güzel görünüyor..

Disalce dedi ki...

çok güzel değişik bir börek...

ellerine sağlık....

serviside çok şık olur.....

yildiz dedi ki...

Ellerine saglik canim,cayin yaninda ne de güzel olur...
Sevgiyle ve dostca kal..

Adsız dedi ki...

Kandilin mübarek olsun canim.